Competitia dintre marile puteri ale lumii, devine tot mai dura si mai palpitanta . Competitia militara a pierdut de mult timp primul loc. Cat timp orice conflict serios intre marile puteri ale lumii, ar duce la distrugerea intregii planete, sensul unui mare razboi , direct intre marii combatanti,isi pierde din intensitate. Dupa dezvoltarea armelor nucleare si a rachetelor ce pot fi trimise in dormitorul oricarui cetatean al planetei noastre,razboiul a devenit sinonim cu sinuciderea. Nicio putere nucleara nu mai are putere. Monstruasele arme nucleare ucid cu aceeasi “eficienta” si “dusmanii” dar si proprii cetateni .Vom mai avea circari ce pot ameninta cu razboiul, vom trai intr-un continuu pericol , ghearele hazardului ne vor praji mintile – nu putem sti ce pot declansa niste nebuni ce joaca pentru obtinerea , pentru manipularea sau pastrarea puterii politice. Insa toti liderii marilor puteri ce detin arme nucleare, sunt constienti ca folosirea acestor arme ar inseamna doar un demers idiot catre sinucidere.

De cateva zeci de ani,competitia economica pare a fi cel mai important camp de lupta . Insa cea mai importanta lupta, in care se va decide de fapt castigatorul “Cupei Mondiale” in competitia mondiala suprema dintre state, se duce intr-o zona ce nu tine de prim planul canalelor media. Toata lumea pare a bajbai sub vartejul hipnozei ,in jurul cufarului cu diamante al competitiei economice, si sub stresul nebun al amenintarilor unui conflict militar total intre marii giganti militari ai lumii. Desi se uita prea des ca un conflict de mari proportii, un conflict ce ar ameninta serios existenta unei natiuni destul de dezvoltate tehnologic, ar duce la un dezastru mult mai mare decat folosirea armelor nucleare. Foarte multe natiuni mai mici, desi nu detin arme nucleare, au capacitatea de a le produce rapid, iar in cazul unei amenintari foarte mari nu ar putea opri nimeni toate aceste natiuni sa foloseasca arsenalul armelor chimice sau biologice. De fapt traim un echilibru foarte urat si stresant, impus de existenta armelor de tot felul, greu de controlat, greu de depistat, dezvoltate in laboratoarele militare secrete din majoritatea tarilor lumii. Lumea nu pare a fi in stare sa intre intr-un echilibru al sentimentelor frumoase, al increderii , al coexistentei pasnice, focusata pe dezvoltarea stiintei , al bunastarii, al progresului pasnic. Marii actori ai lumii seamana cu niste idioti plini de muschi , ce se confrunta mereu pentru a obtine cea mai mare portie din tortul de pe masa lumii, nevoiti sa nu se incaiere din cauza ca toti au luat cam aceleasi tipuri de steroizi, iar muschii fiecaruia ii intimideaza pe ceilalti. Nu pot sa mai adun suficient optimism incat sa pot spera sa vad la marea masa a lumii intelepti si mari oameni de stiinta ce discuta calm, civilizat, fara ganduri ascunse, concentrati doar pe salvarea si progresul catre lumina al blestematei lumi pamantesti.

In aceasta confruntare dintre musculosii plini de steroizi, exista insa si o lupta careia nu i se acorda prea multa importanta. Este vorba, de fapt, de cea mai importanta batalie, cea mai importanta competitie,ce va stabili castigatorii leadership-ului viitorului planetei(daca se va supravietui pana la acel viitor…). Lupta se duce in scoli, intre sistemele de educatie din tarile planetei. Este tot mai evident, ca daca lumea nu va fi distrusa de un mare conflict militar, va fi condusa de natiunile, de grupurile cele mai educate , cele mai bine informate.

Xi Jinping, in timp ce mimeaza unele valente militare, in timp ce angajeaza China in crancena competitie economica(folosind mai toate mijloacele – de la a construi prin eforturile proprii ale chinezilor in toate ramurile economice, pana la copierea neautorizata a majoritatii marcilor create in alte tari(lucru necinstit si foarte neplacut pentru detinatorii/creatorii marcilor respective, dar si cu efecte negative asupra economiilor acelor tari – insa la fel de “scuzabil” precum este si furtul prin spionaj intre firmele occidentale – incercati sa va impuneti o idee exceptionala fara sa aveti bani – o sa ajungeti foarte probabil cel mult un cersetor de firimituri de la masa unora cu bani ce au pus mana pe ideea voastra – bineinteles ca exista si cazuri fericite, dar de regula ideile bune se fura sau se confisca si in Europa si in America de Nord si in multe alte locuri. Iar pe langa toate acestea furtul de specialisti gata formati, din tarile sarace, specialisti ce contribuie masiv la dezvoltarea economiilor occidentale, este la fel de condamnabil precum este si comportamentul chinezilor cand copie fara autorizare marcile occidentale)), da dovada de suficienta luciditate pentru a lua in serios si viitorul. Sutele de milioane de elevi si studenti din scolile chineze, formeaza cea mai de temut armata in competitia mondiala a viitorilor ani. Aceasta imensa armata de oameni ,in majoritate net superior instruiti in mai toate domeniile stiintei, formeaza “Teribila arma secreta” a lui Xi Jinping, a Chinei. In timp ce majoritatea tarilor fie investesc putin, fie investesc sume importante, dar prost investite(in special tarile din UE si America de Nord si majoritatea celorlalte tari dezvoltate),China se ridica cu o viteza exceptionala in domeniul educatiei. Toata lumea este cu ochii pe ritmul rapid de crestere economica al Chinei, insa prea putini au timp sa observe ritmul fantastic cu care creste sistemul educational din China. Aceasta teribila arma “secreta” a lui Xi, ascunde un secret absolut imbatabil: Sistemele educationale din Uniunea Europeana, Rusia, USA, etc, generaza in fiecare an un grup destul de restrans al tinerilor de elita ai generatiei (grup format in buna parte din copii proveniti din familiile mai instarite ale tarilor respective), in timp ce marea parte a tinerilor din fiecare generatie se scalda intr-o mediocritate infricosatoare, lipsiti de motivatie, multi inecati in droguri, alcool si infinita lene – “ideali” pentru a juca rolul de “instrumente” in mainile milionarilor. In timp ce in tabara chineza, copiii sunt promovati , motivati si sustinuti in masa, cu sanse destul de apropiate indiferent din ce mediu provin – practic sansele de a-i propulsa catre varf cu pe cei mai dotati intelectual, sunt net superioare in sistemul chinez. In plus, disciplina si motivarea celorlalti tineri chinezi, ce nu fac parte din elita, este net superioara, sistemelor din tarile competitoare.

Teribila arma “secreta” a lui Xi Jinping !

6 thoughts on “Teribila arma “secreta” a lui Xi Jinping !

 • October 4, 2021 at 11:58 am
  Permalink

  I have found excellent blog posts here. I adore the way you compose.
  Good!

  Reply
 • October 4, 2021 at 5:29 pm
  Permalink

  fantastic and also impressive blog. I truly intend to thank you, for giving us
  better information.

  Reply
 • March 24, 2022 at 11:59 am
  Permalink

  I want to tell you regarding a quite amazing video of {{Getting|Going} Through {The middle|Middle} of {East Borneo|East Borneo Indonesia|Indonesia|Indonesian} Forest for {Very Traditional|Traditional}
  {Cooking|Roasting chicken} {on|in} the Ricefield} https://www.youtube.com/watch?v=gEUqYxb-I7w
  I’d really appreciate it if you would go check the video ⛰

  Reply
 • February 2, 2024 at 12:34 am
  Permalink

  Hi my family member I want to say that this post is awesome nice written and come with approximately all significant infos I would like to peer extra posts like this

  Reply
 • February 3, 2024 at 9:16 am
  Permalink

  Fantastic site Lots of helpful information here I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious And of course thanks for your effort

  Reply
 • March 7, 2024 at 1:45 am
  Permalink

  I think every concept you put up in your post is strong and will undoubtedly be implemented. Still, the posts are too brief for inexperienced readers. Would you kindly extend them a little bit from now on? I appreciate the post.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *